ingrediënten
- 500 gram uien
- 2 el olie
- 1 el bloem
- 125 ml droge witte wijn
- 3 tl groentebouillonpoeder
- majoraan vers of gedroogd
- 125 geraspte kaas
- 125 ml slagroom
- 1-2 el mosterd (bijv. Dyon)
- zout, witte peper
bereiding
De uien schillen en in ringen snijden.
Olie in een pan verhitten, de uien hierin goudbruin bakken.
De bloem erover strooien en even mee fruiten.
Onder goed roeren met de wijn en 750 ml water blussen.
Aan de kook brengen, bouillonpoeder toevoegen en ca. 10 minuten laten pruttelen.
Majoraan wassen, blaadjes van de steel halen en grof hakken.
Kaas raspen. De slagroom, 75 gram kaas en majoraan in de soep roeten. Kaas laten smelten.
Met mosterd, zout en peper op smaak brengen
Bereidingstijd: ca. 45 minuten
Uit: Rezepte Pur 02/2011