ingrediënten
- 3 grote appels
- 1-2 el citroensap
- 250 g zachte boter/margarine
- 150 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 snufje zout
- 5 eieren (M)
- 150 ml advocaat
- 425 g bloem
- 1 zakje bakpoeder
- 2 el poedersuiker
- vet en bloem voor de vorm
bereiding
Appels schillen, schoonmaken en in kleine stukken snijden, met citroensap besprenkelen.
Boter, suiker, vanillesuiker en het zout cremig roeren.
De eieren er een voor een doormengen. Advocaat tijdens roeren toevoegen. Bloem en bakpoeder mengen, toevoegen. Appelstukjes drogen en erdoor mengen.
Beslag in een ingevette en bestoven tulbandvorm (ca. 2 liter inhoud) doen.
In een voorverwamde oven (Electrisch 175 °C/Hetelucht 150 °C) ca. 1 uur bakken. In de vorm laten afkoelen en dan storten. Met poedersuiker bestrooien.
Uit: Rezepte nr. 2/2008