Appel kaneel muffins

12 stuks, voorbereiden 35 minuten, 20 minuten in de oven

Ingrediënten:

  • 2 handappels, geschild en in blokjes (± 1 cm)
  • 250 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 theelepels kaneel
  • 125 gram lichtbruine basterdsuiker, + 4 theelepels extra
  • 1,25 deciliter honing
  • 4 eetlepels (60 milliliter) yoghurt of kwark
  • 1,25 deciliter zonnebloemolie
  • 2 eieren
  • 75 gram blanke amandelstiften of 40 gram amandelmeel en 35 gram stiften

muffin bakvorm bekleed met 12 papieren muffin vormpjes

bereiding:

Verhit de oven tot 200° hete lucht.
Meng de droge ingrediënten in een kom. Dat zijn de bloem, het bakpoeder en 1 theelepel van de kaneel.
Meng in een andere kom de natte ingrediënten. Dat zijn de 125 gram basterdsuiker, honing, yoghurt, olie en eieren.
Hak de amandelen doe de helft ervan bij de kom met droge ingrediënten. Doe de andere helft in een kommetje met de tweede theelepel kaneel en de 4 extra theelepels basterdsuiker. Dit strooi je straks op de muffins.
Spatel de vochtige door de droge ingrediënten. Meng er de blokjes appel door. Meng niet te lang. Een klonteriger beslag geeft luchtiger muffins.
Schep het beslag in de muffinbakvorm en strooi er het mengsel van amandel, basterdsuiker en kaneel over.
Zet ongeveer 18-20 minuten in de oven. De muffins moeten goudkleurig en gerezen zijn.
De muffins kunnen 2-3 dagen bewaard worden.
Als je ze van te voren wilt voorbereiden kun je de droge en natte ingrediënten in aparte kommen afwegen en afgedekt in de koelkast zetten tot gebruik.

uit: Keuken van Nigella Lawson.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *