Het woord souvlaki is vertaald spiesje. In Griekenland wordt het vaak op een pitabroodje geserveerd, en dus zonder stokje gegeten. Hierbij wordt dan vaak friet en saus geserveerd.
ingrediënten
- 2 grote uien
- 4 el olie
- 200 gram rijst
- 3 el tomatenpuree
- 2 tl bouillonpoeder
- 600 gram varkensschnitzels
- 200 gram diepvriesdoperwten
- zout, witte peper
- peterselie
- 400 gram koolsalade
- 4 satéprikkers
bereiding
Uien schillen en fijn hakken. 2 el olie in een pan verhitten.
Ui en rijst hierin ca. 5 minuten onder roeren glazig laten worden.
Na 3 minuten de tomatenpuree toevoegen en mee fruiten.
Met 400 ml water blussen, weer aan de kook brengen, bouillonpoeder toevoegen en
ca. 20 minuten laten koken.
Vlees schoonmaken, droog deppen en in grote gelijke stukken snijden.
Aan de prikkers rijgen.
Na 15 minuten gaartijd de doperwten aan de rijst toevoegen.
2 el olie in een pan verhitten. De vlees spiesjes hierin onder voortdurend draaien bruin bakken.
(of grillen in grillpan of op de barbecue)
Met zout en peper bestrooien.
Peterselie wassen, toppen en op iets ter garnering na, fijn hakken.
Het vlees met de rijst op een bord serveren en garneren met peterselie.
De koolsalade in een schaal doen en met de gehakte peterselie bestrooien.
Bereidingstijd: ca. 30 minuten
Uit: Rezepte Pur 10/2010