ingrediënten
  • 150 gram diepvriespeultjes of sugarsnaps
  • 200 gram gekookte ham
  • tijm
  • 1 tl + 4 el olijfolie
  • 200 gram filodeeg
  • 3 el boter
  • 12 eieren (M)
  • zout, witte peper
  • 100 gram friséesla
  • 150 gram bladsla (bijv. lollo rosso
  • 4 el wijnazijn
  • suiker
  • muffinvorm
  • vet voor de vorm
bereiding

Laat de peultjes ontdooien. Kort in kokend water dompelen, laten schrikken en in reepjes snijden. De ham in dunne reepjes snijden. Tijm wassen en op een paar voor garnering na, toppen en hakken.

1 el olie in een kleine pan met antiaanbaklaag verhitten. De ham gedurende 3-4 minuten bakken. Kort voor het einde van de baktijd de tijm toevoegen en erdoor scheppen.

De muffinvorm (12 stuks) invetten. Filodeeg (ontdooid) in stukken van 9 x 9 cm snijden. Boter smelten en de deegblaadjes daarmee bestrijken. Steeds 2 blaadjes in een vorm leggen.

Ca. 1/3 van de peultjes mengen met de ham (2 el achterhouden voor garnering) en in de vormpjes verdelen. Bovenop elke vorm een ei breken en erin laten glijden. Met zout en peper kruiden. In een hete oven
(E. 200°C/Hete lucht 175°C) 12-15 minuten bakken.

Sla schoonmaken, wassen, iets kleiner maken en uit laten lekken. Azijn met zout, peper en suiker vermengen. 4 el olie erdoor roeren.

De mandjes iets laten afkoelen en uit de vorm scheppen. Salade en de overige peultjes mengen. Op een bord serveren, salade met de dressing bedruppelen. De mandjes met de ham bestrooien en met de overige tijm garneren.

Bereidingstijd: 45 minuten

Uit: Tina Koch & Back-Ideen 02/2010

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *