ingrediënten
- 600 gram gemengd rood fruit (kersen, aardbeien, aalbessen, frambozen enz.)
- ½ vanillepeul
- ½ liter kersen- of bessensap
- 3 el maïzena
- 3 à 4 el suiker
- evt. 1 à 2 el cassislikeur
bereiding
Het fruit schoonmaken, grote aardbeien halveren of in vieren snijden, kersen ontpitten, aalbessen van de steeltjes halen.
De vanillepeul halveren en het merg eruit schrapen. Merg en peul met het vruchtensap in een pan aan de kook brengen.
De maïzena met 3-4 el water aanmaken en al roerend in het kokende vruchtensap schenken.
Ca. 2-3 minuten laten koken, totdat het gaat binden. De schoongemaakte vruchten en evt. de likeur toevoegen en hooguit 1-2 minuten meekoken. Het fruit mag niet stukkoken of uit elkaar vallen.
Neem de pan van het vuur en voeg naar smaak suiker toe.
Het geheel af laten koelen. De vanillepeul pas vlak voor het serveren verwijderen.
De Grütze serveren met slagroom of vanillesaus.
Uit: www.kuechengoetter.de
Bereidingstijd: 30-60 minuten