Panna_Cotta_bosbessen
ingrediënten
  • 1 potje bosbessen op sap
  • 4 blaadjes gelatine
  • 300 ml slagroom
  • 50 gr + 1 el suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 limoen (of citroen)
  • 1 el brandewijn
bereiding

De bosbessen uit laten lekken in een zeef en daarbij het sap opvangen.
Gelatine in koud water inweken.
5 el bosbessensap, slagroom, 50 gr suiker en de vanillesuiker in een kleine pan kort aan de kook brengen.
Van het vuur nemen en iets af laten koelen.
De gelatine uitknijpen en oplossen in de room.

4 vormpjes (à 130 ml) met koud water afspoelen.
Het roommengsel hierin gelijk verdelen.
Ca. 4 uur in de koelkast op laten stijven.

De limoen wassen en de schil raspen.
Dan halveren en een helft uitpersen.
De helft van de bosbessen in een hoge kom doen met 100 ml bosbessensap, 1 el suiker, brandewijn en limoensap.
Met een staafmixer pureren.
De rest van de bessen erdoor roeren.

Panna cotta met een scherp mes van de rand losmaken.
Eventueel het vormpje even in heet water dompelen en de panna cotta op een bord storten.
Schep de saus over de pannacotta (of maak eerst een spiegel op het bord alvorens de panna cotta te storten), leg er wat besjes bovenop.
Garneren met de limoenschil.

Bereidingstijd: ca. 20 minuten
Uit: Tina Koch & BackIdeen 05/2012

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *