ingrediënten
- 400 gram pruimen
- 2 eieren (M)
- 4 el suiker
- 30 gram bloem
- 30 gram maizena
- 1 tl bakpoeder
- 60 gram slagroom
- 6 el zonnebloemolie
- poedersuiker
- vet voor de vorm
bereiding
Pruimen wassen, halveren en de pit verwijderen.
Rechtop tegen elkaar in een ingevette ovenschaal zetten.
Eieren en suiker mixen tot een smeuïge crème.
Bloem, maizena en het bakpoeder mengen.
Afwisselend met de slagroom en de olie door de eiercreme roeren.
Beslag over de vruchten verdelen.
In een voorverwarmde oven (E. 175 °C/Hete lucht 150 °C) 45-60 minuten bakken.
Met poedersuiker bestrooien.
Warm te serveren of koud met vanillepudding of -ijs.
Variatie: In plaats van slagroom kun je ook 60 gram kokosmelk gebruiken en 25 geraspte kokos toevoegen.
Bereidingstijd: 1¼ uur
Uit: Tina Koch & BackIdeen 09/2012