ingrediënten
- 250 gram boter op kamertemperatuur
- 250 witte basterdsuiker
- 2 pakjes vanillesuiker
- 4 eieren
- 350 gram patentbloem
- 1 zakje back-in (gist)
- 1½ kg pruimen zonder pit, gehalveerd
- kaneel
bereiding
Oven voorverwarmen op 175°C, ook als het een heteluchtoven is.
Mix de boter met de suiker, vanillesuiker en de eieren tot een smeuïg beslag.
Voeg de bloem en het bakpoeder toe. Eventueel iets verdunnen met een scheutje drank of melk.
Bekleed een bakblik met bakpapier. Strijk het deeg hierop uit.
Bestrooi desgewenst met wat kaneel en suiker.
Circa 60-70 minuten in het midden van de oven bakken, let op dat het deeg niet te donker wordt, anders de hitte wat temperen.
Bereidingstijd: 20 minuten
Uit: www.chefkoch.de
N.B. Voor een springvorm de hoeveelheden halveren. Dan de bodem van de vorm met bakpapier beleggen en daarna de rand eromheen klemmen.