pruimentaart
ingrediënten
  • 100 g boter op kamertemperatuur
  • 100 g suiker
  • zout
  • 2 eieren
  • rasp van de schil van een halve citroen
  • 200 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 kg pruimen
  • ½ pakje amandelspijs
  • 2 el paneermeel
  • poedersuiker
bereiding

Boter, suiker en een snufje zout mixen, totdat de suiker geheel is opgenomen.
Eieren er een voor een door mixen, citroenrasp toevoegen. Het meel en het bakpoeder erdoor roeren. Indien nodig nog wat melk toevoegen.
Springvorm (ø 28 cm) met boter invetten en eventueel met paneermeel of bloem bestrooien. Het deeg over de bodem verdelen en gladstrijken.
De oven voorverwarmen op 200 °C (hetelucht 180°C).
De pruimen wassen en ontpitten en in partjes snijden. Eerst de amandelspijs over de bodem verdelen en dan de partjes mooi hierop verdelen. Met paneermeel bestrooien, 45-50 minuten bakken.
In de vorm laten afkoelen. Voor het serveren met poedersuiker bestrooien.

Bereidingstijd: 30 minuten (+ baktijd 50 minuten)

Uit: Lisa Spezial/Backen 1/2008 (met eigen variatie)

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *