ingrediënten
voor 3-4 personen
- 500 gram hoh gehakt
- 250 gram champignons
- 1 ui
- 1 klein knoflookteentje
- 1 ei, paneermeel
- 2 el tomatenpuree
- zout, peper
- pizzakruiden (of Italiaanse kruiden)
- olie
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 tl bouillonpoeder
- 100 ml slagroom
- 1 blik tomatenblokjes op sap
- 125 gram geraspte kaas
- evt. oregano om te garneren
bereiding
Ui en knoflookteentje schoonmaken en klein snijden. Champignons halveren.
Gehakt, paneermeel, ei, de helft van de ui, 1 el tomatenpuree, zout, peper en pizzakruiden mengen.
Hiervan ca. 9 ballen kneden.
Olie in een pan verhitten en hierin de ballen onder voortdurend draaien ca. 5 minuten braden.
De ballen in een ovenvaste schaal doen.
2 el olie in de hete pan doen en hierin de champignons 5-6 minuten bakken. Knoflook en de rest van de ui toevoegen en meebakken. Met zout, peper en oregano op smaak brengen.
200 ml water en de room toevoegen. De bouillonpoeder, 1 el tomatenpuree en de tomatenblokjes toevoegen. Ca. 5 minuten laten koken.
De roomsaus over de gehaktballen schenken. Met kaas bestrooien.
In een voorverwarmde oven (E. 200°C/Hete lucht 175°C) ca. 30 minuten bakken.
Met de oregano garneren.
Lekker met ciabatta en pasta (en sla).
Bereidingstijd: ca. 1 ¼ uur
Uit: Tina Koch & Backideen Sonderheft Hackgerichte