ingrediënten
- 250 gram pasta (Pipe Rigate)
- 250 gram gehakt
- 4 el olie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- rozemarijn
- 1 pak gezeefde tomaten
- 100 gram zongedroogde tomaatjes
- 1 el rietsuiker
- groentebouillonpoeder
- peper en zout
- 2 bollen mozzarella
- 10 stuks kleine trostomaten
bereiding
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Maak de ui schoon en snipper deze.
Laat de zongedroogde tomaatjes uitlekken en snijd deze klein.
Doe de olie in een pan en rul het gehakt hierin.
Bak de ui, knoflook, zongedroogde tomaten en rozemarijn ca. 5 minuten mee.
Schenk de gezeefde tomaten erbij en verdun het geheel evt. met wat water.
Voeg de bouillonpoeder en de suiker toe.
Laat het geheel ca. 15 minuten zachtjes koken.
Giet de pasta af en doe deze in een ingevette ovenvaste schaal.
Schenk de tomaten saus erover.
Snijdt de mozzarella in dikke schijven en verdeel deze over de pasta.
Halveer de tomaten en leg deze met de bolle kant naar beneden tussen de mozzarella.
Plaats de schaal ca. 10 minuten onder een hete grill.
Bereidingstijd: ca. 30 minuten