preitaart
ingrediƫnten
  • 1 pakje bladerdeeg
  • 500 g prei
  • 1 ui en 1 rode ui
  • 150 g bacon of casselerrib
  • 4 eieren
  • 1 dl melk
  • zout, peper, paprikapoeder
  • evt. tijm
  • 150 g geraspte kaas
bereiding

Laat de bladerdeeg plakjes ontdooien. Snijd de prei en de uien en bak deze in een koekenpan met wat olie. Snijd de bacon in stukjes en bak deze mee.

Maak een mengsel van de melk, de eieren en het zout, peper en paprikapoeder en tijm.

Bedek een ingevette grote ovenschaal met plakjes bladerdeeg. Laat deze elkaar iets overlappen en druk ze aan. Prik er met een vork gaatjes in. Beleg de bodem met de plakjes casselerrib en doe hierop het preimengsel. Strooi de geraspte kaas erover.
Steek uit de overgebleven plakjes bladerdeeg leuke figuurtjes en leg deze er bovenop.
Schenk het melkmengsel over het geheel en plaats de schaal in een voorverwarmde oven ca. 30 minuten (E. 200Ā°C en Hetelucht 175Ā°C).

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *