ingrediënten:
- 200 gr feta
- 1 geroosterde paprika (uit pot)
- 100 gr Griekse yoghurt
- 1 rood pepertje
- 1 teentje knoflook
- scheut olijfolie
Mix alle ingrediënten in een blender.
Voeg eventueel nog wat olijfolie toe.
Was de groenten en snij de kool zeer fijn en doe dit in een grote kom.
Rasp de wortel grof en snij de paprika in blokjes (brunoise).
Hak de peterselie grof. Voeg alles aan de kool toe.
Tijm wassen, afhalen en op een beetje na, hakken. Ui en knoflook schillen en kleinhakken.
Print 🖨 PDF 📄 Het woord souvlaki is vertaald spiesje. In Griekenland wordt het vaak op een pitabroodje geserveerd, en dus zonder stokje gegeten. Hierbij wordt dan vaak friet en saus geserveerd. ingrediënten 2 grote uien 4 el olie 200 gram rijst 3 el tomatenpuree 2 tl bouillonpoeder 600 gram varkensschnitzels 200 gram diepvriesdoperwten zout,…
Meng melk, water, suiker en gist in een kom, totdat de gist goed is opgelost. Laat 10 minuten rusten.
Voeg dan bloem, zout en tijm toe.
Meng dit eerst met een vork en daarna met de hand. Als het erg plakt, wat bloem op de handen doen
Geïnspireerd op youvetsi of giouvetsi: een Griekse ovenschotel met orzo (kritharaki). Oorspronkelijk wordt het gemaakt met kip, rund- of lamsvlees, maar is vegetarisch ook lekker.
Was het vlees en dep het droog en snij het in reepjes. De ui en de knoflook schillen. De ui in halve ringen snijden. Knoflook fijn hakken…