ingrediënten:

  • 1 witte kool of 2 zakken gesneden kool
  • 2 flinke wortels
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 100 gr rozijnen
  • 1 bosje platte peterselie
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 50 ml witte azijn
  • 2 el mosterd
  • 3 el suiker (eventueel)
  • zout, peper, paprikapoeder

Maak de salade het liefst een dag van tevoren.

Was de groenten en snij de kool zeer fijn en doe dit in een grote kom.
Rasp de wortel grof en snij de paprika in blokjes (brunoise).
Hak de peterselie grof. Voeg alles aan de kool toe.
Meng de zonnebloemolie met de azijn, mosterd, suiker, zout, peper en paprikapoeder.
Meng dit met de groenten, het gemakkelijkst gaat dit met de handen.
Voeg daarna de rozijnen toe.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *