ingrediënten
recept voor 6 personen
- 7,5 dl room
- 9 gelatineblaadjes
- 1 vanillestokje
- 90 gr basterdsuiker
voor de saus:
- 250 gr basterdsuiker
- 1 kaneelstokje
- 125 gr verse aardbeien
- 125 ml rode wijn
bereiding
Vet 6 bakjes of vormpjes van 1,5 dl licht in met smaakloze olie. Week de gelatineblaadjes in water.
Breng de room met vanillestokje en suiker in een pan al roerende bijna aan de kook.
Haal de pan van het vuur en roer de uitgeknepen gelatineblaadjes door de room tot ze opgelost zijn.
Schenk de panna cotta in de vormpjes en laat dit minstens 2 uur koelen.
Haal hem uit de vormpjes door met een in heet water gedrenkte doek over de buitenkant van de vormpjes te strijken en stort hem op een bord.
Roer voor de rode saus de suiker met 2,5 dl water in een pan op matig vuur tot het is opgelost (niet laten koken).
Voeg het kaneelstokje toe en laat alles 5 minuten sudderen.
Voeg de in stukken gesneden aardbeien en de wijn toe en laat alles snel 5 minuten koken.
Verwijder het kaneelstokje en zeef de saus.
Laat de saus voor serveren afkoelen
Eventueel garneren met fruit.
Bereidingstijd: ca. 30 minuten (zonder koeltijd).
Uit: Het grote boek met desserts (+ eigen variatie)