ingrediënten
- 60 gram rozijnen
- 2-3 el rum
- 150 bloem
- 1 el poedersuiker
- 1 snufje zout
- 1 zakje vanillesuiker
- geraspte schil van een ½ citroen
- 3 eidooiers
- 3 eiwitten
- 125 ml melk
- een beetje citroensap
- 50-60 gram boter
- poedersuiker
bereiding
Wel de rozijnen en laat ze uitlekken. Met de rum bedruipen.
De bloem in een mengkom zeven. Zout, poedersuiker, vanillesuiker, citroenschil, eidooiers en de melk toevoegen.
Met een mixer of in de keukenmachine roeren tot een licht vloeibaar deeg en dan 20-30 minuten laten rusten.
Het eiwit met poedersuiker en een druppel citroensap zeer stijf slaan. Voorzichtig door het deegmengsel spatelen.
In een grote pan de boter verhitten. Het deegmengsel erin doen, hierop de rozijnen verdelen, afdekken en aan 1 kant goudbruin bakken, op niet te hoog vuur. Omkeren en met een vork in stukken verdelen en al roerende verder gaar bakken. Rijkelijk met poedersuiker bestrooien, heet serveren.
Uit: Oostenrijkse Specialiteiten