De tarte flambée heeft een bodem van dun brooddeeg die met crème fraîche, uien en reepjes spek is belegd. Afhankelijk van het gebied is de naam van dit gerecht flammekueche (elzassisch), Flammkuchen (Duits) of tarte flambée (Frans).

ingrediënten
  • 1 pakje bladerdeeg
  • 3 middelgrote uien
  • 150 gr Emmentaler
  • 150 gr crème fraîche
  • 200 gr zure room
  • zout, peper
  • (bak)bacon
  • bieslook
  • bakpapier
bereiding

Bladerdeeg ontdooien. Uien schillen en in ringen snijden. Kaas raspen. Crème fraîche en zure room mengen, met zout en peper op smaak brengen. Bacon in reepjes snijden.
Op elk bladerdeeg plakje een schepje roommassa scheppen en verdelen. De randen ca. 1 cm naar binnen vouwen. Uienringen en bacon op de room verdelen. Met kaas bestrooien.
Op bakpapier op een ovenplaat verdelen.
De bieslook wassen en snijden.
In voorverwarmde oven (Elektrisch 200 °C/ Hete lucht 175°C) ca. 20 minuten bakken.
De Flammkuchen met de bieslook bestrooien.

Uit: Tina Koch & Back-Ideen 10/2008

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *