Pesto of pesto alla genovese (uit Genua) is een Italiaanse saus, oorspronkelijk gemaakt door (Ligurische) olijfolie, basilicumblaadjes (uit Pra, een wijk in Genua), knoflook (uit Vessalico), zeezout, pecorino en/of Parmezaanse kaas, en pijnboompitten fijn te malen. De ingrediënten werden in een vijzel tezamen fijngewreven. Vandaar de naam ‘pesto’ = gestampt. Het product heeft een smeuïge textuur.

ingrediënten
  • 150 gram zongedroogde tomaten op olie
  • 25 gram pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram olijven (groen of zwart naar eigen keuze)
  • 1 dl olijfolie (Olie van de tomaten kun je ook gebruiken)
  • half bosje peterselie
  • peper, evt. zout
bereiding

Meng en maal dit alles in een keukenmachine tot een vrij glad mengsel.
proeven en eventueel op smaak brengen.

Recept: Gery

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *