Rode Pesto

Pesto of pesto alla genovese (uit Genua) is een Italiaanse saus, oorspronkelijk gemaakt door (Ligurische) olijfolie, basilicumblaadjes (uit Pra, een wijk in Genua), knoflook (uit Vessalico), zeezout, pecorino en/of Parmezaanse kaas, en pijnboompitten fijn te malen. De ingrediënten werden in een vijzel tezamen fijngewreven. Vandaar de naam ‘pesto’ = gestampt. Het product heeft een smeuïge textuur.

ingrediënten
  • 150 gram zongedroogde tomaten op olie
  • 25 gram pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram olijven (groen of zwart naar eigen keuze)
  • 1 dl olijfolie (Olie van de tomaten kun je ook gebruiken)
  • half bosje peterselie
  • peper, evt. zout
bereiding

Meng en maal dit alles in een keukenmachine tot een vrij glad mengsel.
proeven en eventueel op smaak brengen.

Recept: Gery

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *