vegetarisch voorgerecht voor 4 personen
wat gaat erin
- 1 Zakje gesneden ijsbergsla
- ½ Komkommer
- 2 Hard gekookte eieren
- 2 Cherrytomaatjes
- Geroosterde pijnboompitjes
- Knoflook croutons
- Ceasar sla-dressing
- Bieslook
- Peterselie
- Kruidenzout
Komkommer wassen en schuin in dunne schijven snijden of schaven.
Lente-uitjes schoonmaken in ringen snijden…
Boontjes schoonmaken en in stukken breken.
Pasta volgens verpakking in gezouten water koken, boontjes toevoegen en ca. 12 minuten
Print 🖨 PDF 📄 Gyros is een traditioneel Grieks gerecht bestaande uit aan een grote spies gegrild varkensvlees, in reepjes gesneden en gekruid. Het lijkt enigszins op shoarma en het Mexicaanse taco al pastor. Alle drie de gerechten zijn afgeleid van het Turkse döner kebab, dat in de 19e eeuw is uitgevonden in Bursa. ingrediënten…
Kipfilet wassen, drogen en in repen snijden. Sojasaus en 1 el olie mengen en de kipfilet hierin marineren…
Print 🖨 PDF 📄 De caesarsalade is genoemd naar Caesar Cardini (1896-1956), een hotel- en restauranteigenaar en chef-kok van Italiaanse afkomst, die in San Diego woonde en in Tijuana in Mexico werkte. De salade werd naar hem vernoemd (de naam heeft dus niets te maken met Julius Caesar). ingrediënten ½ krop ijsbergsla ½ komkommer 2…
Prei schoonmaken en in halve ringen snijden,
Ui en knoflook snipperen…