ingrediënten
- 500 gr kipfilet
- 3 el sojasaus
- 4-5 el olie
- 2 middelgrote nectarines
- 1 krop bladsla (bv Romaine)1 bosje lente-uien
- 300 gr yoghurt
- zout, peper
- snufje suiker
- 250 gr champignons
- 2 el maïzena
- 3-4 el sesamzaadjes
bereiding
Kipfilet wassen, drogen en in repen snijden. Sojasaus en 1 el olie mengen en de kipfilet hierin marineren.
Nectarines wassen, halveren, pit verwijderen en in schijfjes snijden.
Sla schoonmaken en in repen snijden. De lente-uien wassen en in fijne ringen snijden.
Yoghurt en 1 el olie mengen, met zout, peper en suiker op smaak brengen.
Champignons schoonmaken en halveren.
Vlees laten uitdruipen, dan bestrooien met maïzena en dan door de sesamzaadjes wentelen. Licht aandrukken.
2-3 el olie verhitten. Hierin de stukjes kip in ca. 5 minuten knapperig bakken. Uit de pan nemen en af laten koelen.
De champignons in het hete braadvet ca. 5 minuten bakken. Met zout en peper bestrooien. Uit de pan nemen en af laten koelen.
Champignons, nectarines, lente-uien en sla mengen. Vlees erop verdelen. Een schep yoghurtdressing erop aanbrengen.
De rest van de dressing apart serveren.
Bereidingstijd: ca. 50 minuten
Uit: Rezepte 7/2008