ingrediënten
  • 1 grote komkommer
  • 4 lente-uitjes
  • 4 el sesamzaadjes
  • 4 el witte wijnazijn
  • 1 tl suiker
  • 4 el olie
  • 30 gram kers (tuinkers o.i.d.)
bereiding

Komkommer wassen en schuin in dunne schijven snijden of schaven.
Lente-uitjes schoonmaken in ringen snijden.

Sesamzaadjes in een pan zonder olie goudbruin roosteren.
Af laten koelen.
Azijn met suiker, sesam, zout en peper mengen.
Olie er beetje bij beetje doorroeren.

Op een platte schaal de plakken komkommer dakpansgewijs verdelen.
De kers in het midden leggen.
Met de vinaigrette bedruipen en de lente-uitjes erover verdelen.

Bereidingstijd: ca. 15 minuten

Uit: RezeptePur 07/2013

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *