ingrediënten (2 personen)
- 6 lamshaasjes Ă 50 gram
- 2 koolrabi’s
- aardappelen
- champignons
- 2 rode uien
- 1 el mosterd
- peper, (kruiden)zout
- paprikapoeder
- 1 tl knoflookpasta
- scheutje kookroom
- truffelolie
bereiding
Schil de aardappelen en maak er wafeltjes of schijfjes van.
Schil de koolrabi en snijd ze in repen.
Zet de koolrabi op met een beetje water en zout.
Maak van de champignons mooie gelijke plakjes en snijd de uien in ringen.
Bak de aardappelen in een koekenpan met wat olie of bakboter.
Bak in een andere koekenpan de uien en de champignons, breng op smaak met peper, paprikapoeder en kruidenzout.
Maak van de mosterd, de knoflookpasta, peper, zout en een scheutje olie een papje waarmee je de lamshaasjes insmeert. Even in laten trekken.
Als de koolrabi gaar is, afgieten en met een scheutje kookroom tot een puree stampen. Houd het warm.
Doe de truffelolie in een koekenpan en verhit dit. Bak hierin de lamshaasjes rondom bruin in ca. 6 minuten.
Maak met een ring op een verwarmd bord een torentje van koolrabi en het champignonmengsel, verwijder de ring en leg op het torentje een lamshaasje. Schik de gebakken aardappelen hieromheen.
Bereidingstijd: ca. 45 minuten