ingrediënten
- 325 boter
- 300 gram bloem
- 275 gram suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- geraspte schil van 1 citroen
- 2 eieren (M)
- 500 gram magere kwark
- 1 el citroensap
- 30 gram custard met 30 gram suiker vermengd of 1 pakje vanillepudding-poeder om te koken
- 1 groot blik (850 ml) perziken
- 1 el poedersuiker
- vet en kokosrasp voor de springvorm (26 cm Ø)
bereiding
175 gram boter smelten en af laten koelen.
Bloem, 150 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker en de boter met de deeghaken van de handmixer en daarna met de handen tot kruimels kneden.
De springvorm invetten en met de kokosrasp bestrooien.
2/3 deel van het deeg op de bodem verdelen en aandrukken.
Koel wegzetten.
150 boter op kamertemperatuur, 125 suiker, 1 zakje vanillesuiker en de citroenschil met de mixer tot een crème roeren.
De eieren er een voor een bijdoen.
Kwark en citroensap toevoegen, glad roeren.
De puddingpoeder erdoor roeren.
Perziken uit laten lekken en in parten snijden.
Deze op de deegbodem verdelen.
De kwarkcrème hierop glad strijken.
Het overige kruimeldeeg hierop verdelen.
In een hete bakoven (E. 200°C/hete lucht 175°C) ca. 50 minuten bakken.
In de uitgeschakelde oven met de ovendeur op een kier af laten koelen.
Met poedersuiker bestrooien.
Bereidingstijd: 1¼ uur
Uit: Rezepte Pur 02/2013