kwarkstol
ingrediënten

voor ca. 30 plakken

  • 275 gedroogde abrikozen
  • 150 gr ongezouten pecannoten
  • 400 gr amandelspijs
  • 175 gr gedroogde cranberry’s
  • 500 gr bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 eieren (M)
  • 225 gr suiker (125 + 100)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 snufje zout
  • 250 gr zachte boter
  • 250 gr magere kwark
  • ½ tl kaneel
  • 100 gr abrikozenjam
  • 100 gr poedersuiker
  • bloem voor het werkvlak
  • bakpapier
bereiding

200 gram abrikozen klein snijden. 100 gram pecannoten hakken.
Beide met amandelspijs en 125 gram cranberry’s tot een rol van ca. 38 cm kneden.
Bloem en bakpoeder in een kom mengen.
Eieren, 125 gram suiker, vanillesuiker, zout, 125 gram boter in stukjes en de kwark toevoegen.
Alles tot een glad deeg kneden. Dit op een met bloem bestrooid oppervlak uitrollen tot een rechthoek van ca. 32 x 38 cm.

Amandelspijsrol in de lengte op een deeghelft leggen, de andere helft hierover heen leggen en tot een stol vormen. Diagonaal op een met bakpapier bedekt bakblik leggen.
In een voorverwarmde oven (E. 200 °C/Hete lucht 175°C) ca. 20 minuten bakken. Dan temperatuur temperen (E. 175°C/Hete lucht 150°C). Nog 30 minuten bakken.

125 gram boter smelten, 100 gram suiker met kaneel mengen. Stol met boter bestrijken en met suiker bestrooien. Stol af laten koelen. 75 gram abrikozen in reepjes snijden.
50 gram pecannoten, 50 gram cranberry’s, abrikozen en abrikozenjam mengen.
Stol met poedersuiker bestrooien, vruchtenmengsel hierop verdelen.

Bereidingstijd: ca 1¼ uur

Uit: Rezepte Pur 11/2011

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *