kwarkrol
ingrediënten
  • 3 eieren (M)
  • 175 gram en een beetje suiker
  • 125 gram bloem
  • 1½ tl bakpoeder
  • 5 el melk
  • 6 blaadjes witte gelatine
  • 500 gram magere kwark
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 ml slagroom
  • 2 el poedersuiker
  • pot kersen zonder pit
  • bakpapier
bereiding

Eieren en 125 gram suiker schuimig kloppen. Bloem en bakpoeder mengen, afwisselend met de melk in het ei-suikermengsel roeren.
Bakpapier op bakblik leggen en hierop de massa uitstrijken.
In een voorverwarmde oven (E. 200°C/Hete lucht 175°C) ca. 10 minuten bakken.
De koekplak op een met suiker bestrooide theedoek storten. Het bakpapier verwijderen. Met behulp van de theedoek de koek oprollen en af laten koelen.
De gelatine laten weken.
De kersen uit laten lekken en hierbij het sap opvangen. Een beetje sap in een pan aan de kook brengen. Hierin de uitgeknepen blaadjes gelatine oplossen.
Magere kwark, 50 gram suiker en vanillesuiker glad roeren.
Gelatine uitknijpen en oplossen in het kersensap.2 el van het kwarkmengsel aan het sap toevoegen en dan het sapmengsel door de kwark roeren.
Slagroom stijf kloppen en er doorheen spatelen.
Koekplak uitrollen en de kwark erop strijken. Kersen over de massa verdelen, voor garnering een paar achterhouden. Oprollen en minstens 4 uur koud weg zetten.
De rol met poedersuiker bestrooien en de kersen voor garnering gebruiken.

Bereidingstijd: ca. 50 minuten

Uit: Rezepte Pur 02/2011 (met eigen variatie)

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *