ingrediënten
- 1 kg bladspinazie of 450 gram diepvries bladspinazie
- 2 el zonnebloempitten
- 3 stuks middelgrote koolrabi
- zout, peper
- 1 middelgrote ui
- 2 knoflookteentjes
- 50 gram boter, 50 gram bloem
- ½ liter melk
- 4 middelgrote tomaten
- 150 gram geraspte kaas
- evt. salie om te garneren
bereiding
Spinazie uitzoeken, wassen, uit laten lekken en grof hakken. Of de diepvries spinazie laten ontdooien en het vocht eruit drukken.
De zonnebloempitten in een koekenpan zonder vet roosteren.
Koolrabi schillen en in dunne schijven snijden.
De schijven in kokend water met zout ca. 2 minuten laten garen.
Ui en knoflook schillen en klein snijden. Boter verhitten, hierin de ui en knoflook glazig laten worden, met bloem bestrooien en fruiten. De melk erdoor roeren, aan de kook brengen, ca. 5 minuten laten koken. Met zout en peper op smaak brengen.
Tomaten wassen en in plakken snijden.
Een rechthoekige ovenschaal invetten en met â…“ van de koolrabi vullen. Spinazie, tomaten, overige koolrabi en de saus afwisselend daarop stapelen. Daarbij als laatste een laag tomaten met saus aanbrengen. Met zonnebloempitten bestrooien. Kaas erover strooien.
In een voorverwarmde oven (E. 175°C/Hete lucht 150°C) 35-45 minuten bakken.
Eventueel met salie garneren.
Bereidingstijd: ca. 1¼ uur
Uit: Rezepte Pur 06/2011