ingrediënten
- 4 karbonades
- 2 knoflookknollen
- 2 middelgrote uien
- 4 middelgrote wortelen
- 2 el olie
- zout, zwarte peper
- 1 tl gedroogde Provençaalse kruiden
- 100 ml droge witte wijn
- 1 el bouillonpoeder
- (evt. 50 gr. zwarte olijven)
bereiding
Knoflookknollen halveren (gewoon overdwars doorsnijden).
Uien schillen en klein snijden. Wortelen schillen en in stukken snijden.
Olie in een ruime ovenbestendige pan verhitten. Vlees hierin aan elke kant
ca. 2 minuten braden. Met zout en peper kruiden. Uit de pan nemen.
Knoflook, uien en wortelen in het hete vet bakken. Met zout, peper en kruiden op smaak brengen. Met de wijn en ca. 3/8 l water blussen. Aan de kook brengen en bouillonpoeder toevoegen. Vlees weer toevoegen.
Afgedekt in een voorverwarmde oven (E. 200°C/Hete lucht 175 °C) ca. 1 ½ uur laten smoren.
Olijven na ca. 1 uur smoortijd toevoegen en onafgedekt tot het einde laten smoren.
Bereidingstijd: ca. 2 uur
Uit: Rezepte Pur 5/2009
Wij hebben het gegeten met gekookte aardappelen, maar recept adviseert boerenbrood.