Lasagne met groene groenten
ingrediƫnten

(Let op: voor 8 personen)

  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 600 ml hete groentebouillon (van poeder of tablet)
  • 125 ml slagroom
  • 250 gram Grana Padano
  • 1 courgette
  • 375 gram mozzarella
  • 100 gram groene aspergetips
  • 200 gram peultjes
  • 200 gram tuinerwten (diepvries)
  • 500 gram verse lasagnebladen
  • ovenschaal 20 x 30 cm
bereiding

Verwarm de oven voor op 200 Ā°C.
Snijd de courgette en mozzarella in dunne plakjes. Kook de courgette, aspergetips en peultjes 2 minuten in de bouillon. Laat uitlekken en meng met de erwtjes. Gebruik de bouillon voor de saus.
Verhit de boter in een pan.

Voeg de bloem toe en bak ca. 5 minuten. Schenk de bouillon erbij en roer tot een gladde saus. Laat ca. 10 minuten inkoken.

Rasp de Grana Padano. Voeg de slagroom en 100 gram van de Grana Padano toe.
Roer tot deze gesmolten is. Breng op smaak met peper en evt. zout.

Vet de ovenschaal in. Schenk wat saus in de ovenschaal en bedek met lasagnebladen. Schenk er weer wat saus op en verdeel er wat groente over. Bestrooi met wat Grana Padano en peper naar smaak. Bedek weer met lasagnebladen, wat saus en mozzarella.
Herhaal dit tot de ingrediƫnten op zijn.
Maak zoveel mogelijk laagjes. Eindig met mozzarella en een beetje geraspte Grana Padano. Bak de lasagne in ca. 30 minuten goudbruin en gaar.

Recept: AH/Allerhande


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *