Kipfilet
ingrediënten
  • 1 kg bladspinazie of 800 gr diepvries(blad)spinazie
  • 1 middelgrote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el olie
  • zout, peper
  • 4 kipfilets (à 120 gr)
  • 8 plakken gerookte ham (bijv. Schwarzwälder)
  • 200 ml melk
  • 1 tl bouillonpoeder
  • 200 gr blauwschimmelkaas (bijv. Gorgonzola) in stukjes gesneden
  • 200 gr geraspte Goudse kaas
bereiding

Spinazie wassen en uitzoeken. Knoflook en ui schillen en klein snijden. 1 el olie in een grote pan verhitten. Ui en knoflook hierin fruiten. Spinazie toevoegen en afgedekt laten slinken. Met zout en peper op smaak brengen. Goed uit laten lekken.

Vlees schoonmaken, in de lengte insnijden en 2 plakken ham erin leggen. (Ik heb de filets gekruid met kruidenzout, peper en paprikapoeder). 2 el olie in een pan verhitten. Filets hierin aanbraden en eruit nemen. 200 ml water en de melk in de pan schenken, laten koken en de Gorgonzola en 150 gr Goudse onder roeren toevoegen en laten smelten.
Proeven en eventueel zout en peper toevoegen.

Spinazie in een ovenschaal verdelen en de filets erop leggen. Kaassaus erover schenken. Met 50 gr Goudse bestrooien.
In een voorverwarmde oven (E. 200 °C/Hete lucht 175 °C) ca. 15 minuten bakken tot de kaas bruin kleurt.

Bereidingstijd: ca 45 minuten

Uit: Rezepte PUR 4/2009

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *