ingrediënten
- 2 eieren (M)
- 250 ml melk
- 100 gram bloem
- 2 tl cacaopoeder + iets om te garneren
- ½ tl bakpoeder
- 8 el suiker, snufje zout
- 1 zakje vanillesuiker
- 300 gram frambozen (vers of diepvries)
- 20 gram boter
- 350 gram magere kwark
- 200 ml slagroom
- 1 el gehakte pistachenoten
bereiding
Eieren en melk in een kom mengen.
Bloem met 2 tl cacaopoeder, bakpoeder, 3 el suiker, zout en vanillesuiker mengen.
Met de eiermelk tot een glad beslag roeren.
Ca. 10 minuten laten rusten.
De frambozen schoonmaken en een paar ter garnering apart houden.
â…“ van de frambozen met 1 el suiker pureren en door een zeef drukken.
Boter in porties in een anti-aanbakpan (26 cm Ø) verhitten.
Hierin 4 pannenkoeken bakken.
Let op: Vuur niet te hoog, omdat door het cacaopoeder het beslag snel verbrand.
De pannenkoeken af laten koelen.
4 el suiker door de kwark roeren.
Slagroom stijf kloppen. Door de kwark scheppen.
Crème op de pannenkoeken verdelen, randen vrijlaten.
Frambozen erover verdelen.
De pannenkoeken oprollen, doormidden snijden.
Met de saus, pistachenoten en cacaopoeder versieren.
Bereidingstijd: ca. 40 minuten
Uit: Tina Koch & Back-Ideen 07/2013