herfstschotel
ingrediënten
  • 3 middelgrote uien
  • 3 middelgrote wortelen
  • 750 vastkokende aardappelen
  • 3-4 middelgrote appels (bv Elstar)
  • 4 schouderkarbonades (of magere hamlappen o.i.d.)
  • 2 el olie
  • zout, peper
  • 2 tl gedroogde majoraan
  • 1 el groentebouillonpoeder
bereiding

Uien schoonmaken en in dunne partjes snijden. Wortels schoonmaken, wassen, in stukken snijden. Aardappels schillen, wassen en halveren. Appels wassen en in vieren delen, klokhuis verwijderen. Vlees wassen en droog deppen.
Olie in een ovenvaste braadpan verhitten. Het vlees hierin aan elke kant 2-3 minuten aanbraden op hoog vuur. Met zout en peper kruiden. De groente, aardappelen en appels om het vlees verdelen. Met zout en peper en de gedroogde majoraan kruiden.
Alles open in een voorverwarmde oven (E. 200 °C/Hetelucht 175 °C) ca. 1½ uur smoren.
De groentebouillonpoeder in ca. ½ l heet water oplossen. Na ca. 30 minuten smoortijd de bouillon beetje bij beetje over het gerecht schenken. Eventueel na 1 uur afdekken.
Bereidingstijd: ca. 2 uur

Voor een snelle verwerking kun je alles even aanbakken in een koekenpan en dan op de crispplaat van een combi-oven/magnetron doen. Pan met wat warm water blussen, bouillonpoeder toevoegen en over de ingrediënten schenken.

Op crispstand ca. 20 minuten. De appels poffen dan, heerlijk resultaat.


uit: Tina Koch & Back-Ideen 10/2008

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *