Enchiladas
ingrediƫnten
  • 5 eieren (M)
  • zout, witte peper
  • 200 gram bloem
  • Ā¼ liter melk
  • 2 middelgrote uien
  • 1 knoflookteentje
  • gedroogde korianderblaadjes
  • 500 gram gekookte worteltjes
  • 600 gram kipfilet
  • 4 el olie
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 blik tomatenstukjes op sap
  • 150 gram kaas
  • 300 gram crĆØme fraĆ®che
  • evt. koriander om te garneren
bereiding

Eieren en snufje zout mixen tot het mooi schuimig is. Bloem en melk erdoor roeren. Ca. 20 minuten laten rusten. Uien en knoflook schoonmaken, snipperen. De worteltjes in stukjes snijden. Vlees in blokjes snijden.

2 el olie in een pan verhitten, vlees hierin aanbraden. Uien, knoflook en wortels toevoegen, tomatenpuree mee fruiten. De tomatenstukjes toevoegen, aan de kook brengen en ca. 5 minuten laten pruttelen. Op smaak brengen met zout, peper en koriander.

2 el olie in een grote koekenpan verhitten. Van het deeg 8 pannenkoeken bakken. Het kipmengsel op een pannenkoek verdelen, oprollen en in een ingevette ovenschaal leggen.

De kaas raspen. Met de crĆØme fraĆ®che mengen, op de pannenkoeken verdelen. In een voorverwarmde oven (E. 175 Ā°C/Hete lucht 150 Ā°C) ca. 25 minuten bakken. Met koriander garneren.

Bereidingstijd: 1Ā¼ uur

Uit: Rezepte Pur 01/2010

N.B. Het oorspronkelijke recept was ā€œZwitserse Enchiladasā€ en i.p.v. worteltjes dan paprika, en de kaas geen Goudse maar bergkaas. (Leef je uit en varieer naar hartenlust en laat het me weten!).

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *