ingrediënten
- 1 oud broodje
- 2 middelgrote uien
- 1 knoflookteentje
- 600 g hoh gehakt
- 3 el tomatenpuree
- 1 ei
- zout, zwarte peper
- 12 dunnen plakken gekookte ham
- 1 kg aardappelen
- 500 g champignons2 el olie
- 1 el gedroogde oregano
- 200 g slagroom
- 200 ml melk
- 2 el boter
- nootmuskaat
- evt. oregano om te garneren
- vet voor de vorm
- 12 coctailprikkers
bereiding
Broodje inweken. Uien en knoflook schillen, en klein snijden. Broodje uitknijpen. Met gehakt, de helft van de uien, knoflook, 1 el tomatenpuree en ei vermengen. Kruiden. Het gehakt in 12 gelijke proties verdelen. Langwerping vormen. Op plak ham leggen, oprollen en vastprikken.
Aardappels schillen, wassen, in stukken snijden. In water met zout ca. 20 min. koken. Champignons schoonmaken, en in plakjes snijden. Olie in de pan verhitten. De gehaktpakketjes daarin aanbraden. Daarna in een ingevette ovenschaal leggen. In een voorverwamde oven (Electrisch 200 °C, Hetelucht 175 °C) ca. 15 minuten bakken.
Champignons in heet braadvet bakken. De overige ui en oregano toevoegen en meebakken. 2 El tomatenpuree toevoegen. Met 150 ml water en de slagroom blussen. Alles ca. 5 min. laten koken.
De aardappels afgieten, uit laten lekken. Melk en boter aan de aardappelen toevoegen en stampen tot een mooie puree. Met zout en nootmuskaat op smaak brengen.
De champignons met zout en peper op smaak brengen. Over het gehakt verdelen.
Onder de hete grill 1-2 minuten bakken.
Eventueel met oregano garneren.
Uit: Rezepte nr. 2/2008