ingrediënten
- 500 gr aardappelen
- zout, peper
- 1 kleine witte kool
- 2 grote uien
- 1 knoflookteentje
- 4 el olie
- 1 tl komijn
- oregano
- paneermeel
- 500 gr varkensgehakt
- 1 tl middelscherpe mosterd
- 1 el gyroskruiden
- 2 el boter
- 2 el bloem
- 200 ml melk
- 1 tl bouillonpoeder
- 100 gr feta
bereiding
Aardappelen schillen, wassen en in blokjes snijden. In water met zout ca. 5-10 minuten voorkoken. Witte kool schoonmaken en in repen snijden. Ui en knoflook pellen en fijn snijden.2 el olie in een pan verhitten. De helft van de uien daarin fruiten. Kool en komijn toevoegen en mee fruiten. Met 200 ml water blussen en in een open pan ca. 6-8 minuten garen, af en toe roeren.
Aardappelen afgieten en laten uitlekken. Oregano wassen, afritsen en fijnhakken (op een beetje na ter garnering). Het gehakt met de paneermeel, mosterd, oregano, rest van de uien en de gyroskruiden mengen. Ca. 6 platte schijven vormen. 2 el olie verhitten. Hierin de gyrosschijven aan elke kant 2-4 minuten bakken. Aardappelen en kool in een ovenschaal verdelen. Met zout en peper op smaak brengen. Het gehakt hierop leggen.
Boter verhitten. Knoflook en bloem fruiten. Met de melk en 300 ml water blussen. Laten koken. Bouillonpoeder toevoegen en ca. 5 minuten laten koken. Op smaak brengen, over de ovenschaal schenken. Feta verbrokkelen en erover strooien.
In een voorverwarmde oven (E. 200 °C/Hete lucht 175 °C) 20-25 minten.
Met de rest van de oregano garneren.
Lekker met tomatenkomkommersalade.
Bereidingstijd: ca. 1¼ uur.
Uit: Rezepte Pur 7/2009.