Een cordon bleu of schnitzel cordon bleu is een gepaneerd of ongepaneerd stuk kalfsvlees, kippenvlees, rundvlees of varkensvlees, gelijk aan een schnitzel, maar gevuld met ham en kaas.

ingrediënten (voor ca. 6 personen)
  • 1 middelgrote ui
  • 1 kg gehakt
  • zoete paprikapoeder
  • 3 eieren
  • 3 el paneermeel
  • 1 el middelscherpe mosterd
  • 1 tl gedroogde oregano
  • zout, zwarte peper
  • 300 g Goudse kaas aan plakken
  • 2 dikke plakken gekookte ham
  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 1 krop sla   
  • 1 komkommer
  • 400 g cherrytomaatjes
  • 4-5 el wijnazijn
  • 1 snufje suiker
  • 8 el olie
  • paneermeel voor werkoppervlak
  • bakpapier, aluminiumfolie
bereiding

1. De ui pellen en fijn snipperen. Met gehakt, paprikapoeder, 1 ei, paneermeel, mosterd en oregano mengen.
Op smaak brengen met zout en peper. Werkoppervlak met paneermeel bestrooien en het gehaktmengsel daarop uitrollen
tot een rechthoek (ca. 28 x 30 cm).

2. Deze rechthoek beleggen met de kaas en daarna de ham. Daarbij een rand van 2 cm vrijhouden. Vanaf de lange kant oprollen.
De open uiteinden vouwen en dichtdrukken. Op een met bakpapier bekleed bakblik leggen.

3.Aardappels schillen, wassen en grof raspen. Met 2 eieren en zout mengen. De helft van de aardappelmassa op de gehaktrol verdelen
en aandrukken. De rest van het aardappelmengsel koel bewaren. In een voorverwarmde oven (E. 200 °C / Hete lucht 175  °C) ca. 1 uur
bakken. Na ca. 40 minuten eventueel met aluminiumfolie afdekken.

4. Sla schoonmaken, wassen en uit laten druipen. De komkommer schoonmaken en in schijven snijden. Tomaten wassen en halveren.
Azijn, 5 el olie, zout, peper en suiker mengen.

5. 3 el olie in een pan verhitten. De rest van het aardappelmengsel met een ijslepel in porties verdelen en hierin onder regelmatig keren
ca. 4-5 minuten bakken. Warm houden. De sla en de vinaigrette mengen.

Uit: Tina Koch & Back-Ideen 04/2008

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *