ingrediënten
voor 4-6 personen:
- 500 gram champignons
- 3 uien
- 250 gram chorizo (Spaanse pittige worst of kabanossi)
- 250 gram knolselderij
- 1 prei
- 800 gram aardappelen
- 500 gram varkens- of kalkoenschnitzel
- 4 el olie
- 500 ml groentebouillon
- 250 ml tomatenketchup
- zout, peper
- bosje peterselie
bereiding
Champignons schoonmaken en afhankelijk van de grootte in tweeën of vieren snijden.
Uien schoonmaken, halveren en in halve ringen snijden. Chorizo in dunne plakken snijden.
Knolselderij schillen en in kleine blokjes snijden.
Prei schoonmaken, wassen en in fijne ringen snijden.
Aardappelen schillen, wassen en in grove stukken snijden.
Het vlees in reepjes snijden.
Olie in een braadpan verhitten. De vleesreepjes hierin in 2-3 porties ca. 5 minuten aanbraden.
Vlees uit de pan nemen, uien en champignons in het hete braadvet ca. 4 minuten bakken.
Aardappelen, knolselderij, en prei toevoegen, kort meebakken.
Met bouillon en 500 ml (of iets minder) water blussen.
Tomatenketchup, vleesreepjes en de worst toevoegen.
Met zout en peper op smaak brengen.
Met deksel op de pan ca. 40 minuten stoven.
Het gerecht nogmaals proeven en op smaak brengen.
Peterselie wassen en op een beetje ter garnering na, fijnhakken.
Bestrooi het gerecht met de peterselie en serveer het met gekruide crème fraîche.
Bereidingstijd: ca. 1½ uur
Uit: Tina Koch & Back-Ideen 02/2012