no image

Chocolademousse met tic

ingrediënten
  • 250 gram pure chocolade
  • 3 eieren
  • 60 gram basterdsuiker
  • 2 tl likeur (bijv. rum, amaretto)
  • 2,5 dl room, licht geklopt
bereiding

Smelt de chocolade au bain marie. Roer tot de chocolade helemaal gesmolten is. Laat het afkoelen.
Klop met een mixer de eieren en de suiker in een kommetje ca. 5 minuten of tot het mengsel dik, licht en in volume toegenomen is.
Doe het mengsel in een grote kom. Schep de gesmolten chocolade met een metalen lepel door de drank, laat het mengsel afkoelen en schep de geklopte room erdoor tot alles net gemengd is.
Schep het in 4 bakjes of dessertglazen van 2,5 dl. Laat het 2 uur afkoelen of tot het dessert stijf is. Garneer desgewenst met chocoladeblaadjes.

Bereidingstijd: 25 minuten (excl. koelen)

Uit: Het grote boek met desserts

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *