Baileys-Bavarois

ingrediënten
  • 3 blaadjes witte gelatine
  • 2 eieren (M)
  • 2-3 el suiker
  • 2 pakjes vanillesuiker
  • 5-6 el Baileys (of andere whiskey roomlikeur)
  • 250 ml slagroom
bereiding

Gelatine laten weken in koud water. Eieren, suiker en 1 pakje vanillesuiker met de mixer ca. 5 minuten kloppen tot een dikke crème.
De gelatine uitknijpen en in een pan op milde hitte oplossen, de likeur erdoor roeren. Dit mengsel door de eicrème roeren. Koud zetten totdat het begint te geleren.
De slagroom met de vanillesuiker stijf kloppen. Door het eimengsel spatelen. In mooie glazen vullen en minstens 2 uur laten opstijven.
Eventueel versieren met een toefje slagroom en wat cacaopoeder.

Bereidingstijd ca. 30 minuten / Koeltijd minstens 2 uur.

Uit: Kochen & Geniessen 4/2008

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *