ingrediƫnten
  • 300 gr zilvervliesrijst
  • 300 gr sperziebonen
  • 250 gr winterpeen
  • 1 ui
  • 300 gr vlees in reepjes (kalkoen- of varkensfilet)
  • 4 el olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el maizena
  • 2 el ketjap manis
  • 6 el gembersiroop
  • 250 gr cherrytomaatjes
  • 1 mango
  • 1 limoen
bereiding

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Maak de groenten en mango schoon en snijd deze in mooie stukken.
Blancheer de boontjes en wortel ca. 3 minuten.

Verhit 2 el olie in een pan en roerbak hierin de reepjes vlees.
Uit de pan nemen en de andere 2 el olie toevoegen en roerbak de ui, boontjes, peen en knoflook ca. 3 minuten.
Meng de maizena, ketjap en gembersiroop en schenk dit bij de groenten.
Voeg het vlees, de tomaten en de mango toe.
Rasp de schil van de limoen erboven en pers de vrucht uit. Voeg het sap toe.
Alles goed verwarmen en dan opdienen met de rijst.

Bereidingstijd: 30 minuten
Uit: Allerhande (varkensvleescurry) met eigen variatie.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *