ingrediënten
- 250 gram rundergehakt
- 1 grote ui
- 1 wortel
- 100 ml rode wijn
- 100 ml bouillon
- 400 gram gezeefde tomaten
- 2 el tomatenpuree
- 1 teentje knoflook
- basilicum, oregano, tijm, selderij
- paprikapoeder, rozemarijn,
- peper, zout
- olie
bereiding
Snij de wortel brunoise (kleine blokjes) en de ui fijn.
Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui, knoflook en de wortel tot het zacht is.
Voeg het gehakt toe en rul dit met de paprikapoeder en de tomatenpuree.
Voeg de wijn en de bouillon toe, evenals de gezeefde tomaten. Breng dit aan de kook.
Strooi de kruiden erin en laat het ca. 1½ uur pruttelen met het deksel op de pan.
Roer af en toe. Voeg een beetje water toe als de saus te droog wordt.
Proef en maak de saus op smaak met peper en zout en eventueel nog wat (verse) basilicum.
Variatie van 2 recepten uit: Antonio Carluccio – Passie voor pasta en Smulweb