Aardappel Bloemkoolschotel met Kruidenbéchamel

ingrediënten
  • 800 g krieltjes (voorgekookt)
  • 1 middelgrote bloemkool
  • Zout, witte peper
  • 2 middelgrote uien
  • 300 g gekookte ham (dikke plak)
  • 100 g geraspte kaas
  • Peterselie en dille
  • Boter/margarine
  • 2 el bloem
  • 200 g slagroom
bereiding

1. De bloemkool schoonmaken en in roosjes verdelen. In kokend water ca. 5-8 min. koken.
Afgieten en daarbij het groentenat opvangen.

2. Uien schillen en klein snijden. De ham in blokjes snijden. Kruiden wassen en klein snijden of hakken.
Boter verhitten en daarin de ui fruiten. Bloem toevoegen en mee fruiten. Met slagroom en groentenat blussen.
Al roerende ca. 5 min. laten koken.

3. De helft van de kaas toevoegen en laten smelten. De hamblokjes en de kruiden (op iets voor garnering na) erdoorheen roeren.
Met zout en peper op smaak brengen. De krieltjes en de bloemkoolroosjes in een ovenschaal verdelen.
De saus erover schenken en met de rest van de kaas bestrooien.

4. De ovenschaal in een voorverwarmde oven (E. 200 °C / Hete lucht 175 °C) ca. 20 minuten.
Met de rest van de kruiden garneren.

Bereidingstijd ca. 1 uur

Uit: Tina Koch & Back-Ideen 5/2007

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *