ingrediënten
- 2 middelgrote vleestomaten
- 1 kg kleine uien
- 3 el olie
- 750 rundvlees in stukjes
- 3 knoflookteentjes
- zout, peper
- ⅛ l droge rode wijn
- 2 el azijn (bv rodewijnazijn)
- ¼ l tomatensap
- 2 laurierblaadjes
- oregano
bereiding
De tomaten kruislings insnijden en dompelen in kokend water. Het velletje verwijderen, en de tomaten in blikjes snijden.
De uien schoonmaken en halveren of in stukken snijden.
Olie in een pan verhitten, vlees droogdeppen en krachtig aanbraden.
Knoflook persen en met de uien aan het vlees toevoegen en mee braden. Tomaten toevoegen en het geheel op smaak brengen met peper en zout.
Rode wijn, azijn en tomatensap mengen en het vlees daarmee blussen. Laurier toevoegen en alles ca. 1½ uur afgedekt laten smoren.
Oregano schoonmaken en na ca. 1 uur aan het vlees toevoegen.
Lekker met gebakken aardappelen.
Bereidingstijd: ca. 1¾ uur
Uit: Rezepte 7/2008