ingrediënten
- 1 tl groentebouillonpoeder
- 8 grote nieuwe aardappelen (ca. 150 g p/st)
- 125 g creme fraiche
- 3 sneetjes oud witbrood (toast)
- rozemarijn en tijm
- 50 g spekblokjes (zeer klein gesneden)
- witte peper
- 4 el boter
- zeezout
bereiding
1/8 l. Water koken, de bouillonpoeder erdoorheen roeren. De aardappels grondig wassen, evt. afborstelen onder een lopende kraan en dan droogdeppen. De aardappels in een ijslepel leggen en met een scherp mes insnijden tot de lepelrand, zeer dicht op elkaar.
Bouillon en creme fraiche mengen en in een ovenschaal schenken. Aardappelen erin leggen en in een voorverwarmde oven (E. 200 °C/Hete lucht 175 °C) ca. 45 minuten bakken.
De toast verkruimelen. Rozemarijn en tijm wassen, iets voor garnering bewaren. De rozemarijnnaaldjes van de takken stropen, tijmblaadjes plukken. De kruiden fijnhakken. Broodkruimels, kruiden en spekblokjes mengen en met peper op smaak brengen.
Boter smelten en aan het broodmengsel toevoegen en roeren. Ca. 15 minuten voor het eind van de baktijd op de aardappelen verdelen. De bakaardappelen eventueel met zeezout en de rest van de kruiden bestrooien. Lekker met een groene of tomatensalade.
recept uit: Tina Koch & Back-Ideen 06/2007