wraps
ingrediënten
  • 300 ml melk
  • 2 eieren
  • 100 gram en 2 el bloem of 4 grote kant en klare wraps
  • 1 kleine witte of spitskool
  • 3 el boter
  • 300 ml groentebouillon
  • 150 gram geraspte kaas
  • zout, peper, nootmuskaat
  • 4 tl olie
  • 4 plakken (gekookte) ham à 50 gram
  • vet voor de ovenschaal
bereiding

100 ml melk, eieren en 100 gram bloem tot een glad beslag mengen.
Ca. 30 minuten laten rusten.

Kool schoonmaken, in vieren snijden en de stronk verwijderen. In dunne repen snijden.
1 el boter in een grote pan met deksel verhitten. Kool daarin 2 minuten fruiten.
Bouillon toevoegen, aan de kook brengen en ca. 5 minuten met de deksel op de pan laten koken.
Kool afgieten en de bouillon opvangen.

2 el boter in een pan verhitten. 2 el bloem daarin aanfruiten en onder goed roeren blussen met 200 ml melk en 200 ml bouillon. Ca. 5 minuten laten koken, 100 gram kaas erin laten smelten. Met zout, peper en nootmuskaat op smaak brengen.

1 tl olie in een koekepan ( Ø 26 cm) verhitten. ¼ van het beslag tot een dunne pannenkoek bakken.
Op dezelfde manier nog 3 pannenkoeken bakken. Elke pannenkoek beleggen met een plak ham en ¼ deel van de kool. Hierop 2 scheppen saus doen. Oprollen en schuin in dikke schijven snijden. Dakpansgewijs in de ingevette ovenschaal verdelen. De rest van de saus over het geheel verdelen en met 50 gram geraspte kaas bestrooien.

In een hete oven (E. 200 °C/Hete lucht 175°C) 20-25 minuten bakken.

Bereidingstijd: ca. 1¼ uur

Uit: Rezepte Pur 12/2011

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *