ingrediënten
- 2 middelgrote uien
- 1 grote prei
- 7 el olie
- Zout, peper
- â…› L + 5 el melk
- 2 eieren M
- Nootmuskaat
- 125 g magere kwark
- 250 g + iets extra meel
- 2 afgestreken tl bakpoeder
- 5 plakken bakbacon
- Evt. peterselie
- Vet voor de vorm
bereiding
Uien pellen, halveren en in fijne ringen snijden. Prei wassen en in ringen snijden.
2 el Olie in een grote pan verhitten. Groente daarin aanfruiten. Met zout en peper kruiden, laten afkoelen. â…› l. Melk en de eieren loskloppen. Met zout, peper en nootmuskaat kruiden.
Kwark, 5 el melk en 5 el olie mengen. Meel en bakpoeder mengen. Eerst ongeveer de helft van het meelmengsel door de kwarkmassa roeren, dan pas de rest.
Kwark/oliebeslag op een met meel bestoven ondergrond rond uitrollen. Het deeg in de vorm leggen en de randen aandrukken. De bodem met een vork inprikken.
De groente hierop verdelen. Eier/melkmengsel hierover schenken. Bacon in stukjes snijden en hierover verdelen.
De taart in een voorverwarmde oven (E. 200 °C/ Hele lucht 175 °C) 30-35 min. bakken.
Eventueel garneren met peterselie.
Uit: Tina Koch & Backideen 4/2007