ingrediënten
- 4 grote tomaten of 8 kleine
- 2 courgettes
- 1 grote ui
- 250 gram gehakt
- 250 gram champignons
- 1 teentje knoflook
- bouillonpoeder
- kaneel
- dragen
- Italiaanse kruiden
- 1 pak gezeefde tomaten
- 1 blikje tomatenpuree
- pittige paprikapoeder
- 100 gram Griekse korreltjespasta of andere zeer kleine pasta
- feta
bereiding
Bak het gehakt rul, voeg er de kleingesneden ui en knoflook bij en de tomatenpuree. Fruit dit. Voeg daarna de champignons toe en bak deze mee. Meng de kruiden erdoor en schenk de gezeefde tomaten erbij. Voeg een klein beetje water en de pasta toe en naar smaak een schepje bouillonpoeder.
Laat het geheel pruttelen tot de pasta gaar is. Proef en breng op smaak.
Was de courgette, snijd deze in stukken van ca. 5 cm. Hol deze uit. Blancheer de courgette een paar minuten in kokend water. Laat ze uitlekken.
In een voorverwarmde oven, 200°C (Hete lucht 175°C) ca. 20-30 minuten bakken.
Serveren met brood.
Bereidingstijd: ca. 30 minuten
N.B. i.p.v. pasta kun je ook rijst gebruiken.