ingrediënten
- 500 gram groene asperges
- 3-4 el olie
- zout, peper
- 400 gram varkenshaas
- 2 el boter of margarine
- 2 el bloem
- 200 ml slagroom
- 1 el groentebouillonpoeder
- 400 gram pasta
- kervel, bieslook
- 3-4 grote tomaten
bereiding
Asperges wassen en de houtige uiteinden eraf snijden. Stelen in schuine stukken snijden. Olie in een pan verhitten. De asperges hierin ca. 5 minuten bakken onder voortdurend omscheppen. Met zout en peper op smaak brengen en uit de pan nemen.
Vlees wassen, goed drogen en in dunne schijven snijden. In hete olie in porties aan 2 kanten bruin bakken (ca. 2-3 minuten per kant). Met zout en peper bestrooien en uit de pan nemen.
Boter in een pan verhitten, bloem toevoegen en goed roeren. Verdunnen met 300 ml water en de slagroom. Aan de kook brengen, bouillonpoeder toevoegen en ca. 5 minuten op laag vuur laten koken.
Pasta in kokend water garen (zie kooktijd op de verpakking), afgieten en uit laten lekken. Verse kervel schoonmaken en hakken, de bieslook in rolletjes knippen.
De kruiden aan de saus toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper. Tomaten wassen, ontpitten en in kleine dobbelsteentjes snijden. Met het vlees en de asperges in saus verwarmen. Serveren in een voorverwarmde schaal. Met rest van de kervel garneren.
Bereidingstijd: ca. 40 minuten
Uit: Tina Koch & BackIdeen 05/2010