met barsten
ingrediënten

voor ca. 38 stuks:

  • 200 gram pure of melkchocolade in stukjes
  • 90 gram ongezouten boter
  • 115 gram basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 1 tl vanille-essence
  • 200 gram bloem
  • 25 gram cacaopoeder
  • ½ tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 175 gram poedersuiker
bereiding

Bedek 2 of meer bakplaten met bakpapier (of je kunt de bakplaten invetten). Smelt de chocolade en boter in een pan met dikke bodem boven laag vuur, onder regelmatig roeren. Roer van het vuur af de suiker erdoor totdat het is opgelost. Klop een voor een de eieren erdoor en roer de essence erdoor.
Zeef de bloem, de bakpoeder, het cacaopoeder en het zout. Schep dit in gedeelten door het chocolademengsel tot u een zacht deeg hebt. Zet dit minstens 1 uur afgedekt op een koele plaats.
Verwarm de oven voor op 160°C (Hete lucht iets minder). Doe de poedersuiker in een kom. Schep met een kleine ijstang porties van het deeg en rol en balletjes van.
Rol de balletjes door de poedersuiker tot er een dikke laag op zit. Schep ze met een schuimspaan op en tik het teveel aan suiker eraf. Leg de balletjes 4 cm uit elkaar op de bakblikken.
Bak de koekjes 10-15 minuten tot de bovenkant iets stevig wordt. Laat ze na 2-3 minuten op het bakblik op roosters afkoelen.

Uit: De Chocolade Bijbel

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *