Kip met aardappelen uit de oven

ingrediënten:

  • 1 kip of 1 kg drumsticks
  • 1 kg aardappelen
  • olijfolie
  • mosterd
  • citroensap van 1 of 2 citroenen
  • zout, peper, paprikapoeder
  • oregano
  • 3 teentjes knoflook
  • beetje honing
  • 1 kippenbouillonblokje
  • water

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Schil de aardappelen en snij ze in grote gelijke parten en doe de stukken in een ovenschaal of braadslee en meng ze met zoveel olie, dat ze allemaal bedekt zijn met een laagje.
Plaats de schaal in de oven bak ca. 15 à 20 minuten.
Snij ondertussen de kip in 4 stukken en kruid deze flink met het zout en de peper en paprikapoeder.
Kook wat water.
Pers de citroen uit en meng sap met mosterd, geperste knoflook, honing, het bouillonblokje en een flinke scheut kokend water. Roer tot alles goed gemengd is.
Haal de schaal met aardappelen uit de oven. Als de stukken aan elkaar plakken, losmaken door een scheut koud water over de aardappelen te schenken en ze voorzichtig van elkaar te halen.
Verdeel de kip tussen de aardappelen.
Schenk het mengsel van citroensap eroverheen en bestrooi met oregano.
Zo nodig nog een beetje water toevoegen.
Bak ca. 45-60 minuten op 200 °C en keer tussendoor de kipstukken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *